Politie BigBand Oost-Nederland
Politie BigBand Oost-Nederland

Wie zijn wij?


Hoe is de Politie BigBand Oost-Nederland ontstaan?
In 1993 is de vroegere Arnhemse Politie Muziekvereniging, die al in 1920 was opgericht, omgevormd tot een BigBand.
De BigBand bestaat uit 20 leden die werkzaam zijn voor de Politie Oost-Nederland. 

BigBand?
De BigBand merkt vaak dat luisteraars niet altijd weten wat nu een BigBand is. De meesten onder u kennen vast wel Glenn Miller.
Wie kent zijn onvergetelijke 'In The Mood' niet?
Een BigBand bestaat meestal uit vijf saxofonisten, vier trombones, vier trompetten, een ritmesectie en een zangeres of een zanger.
De muziek die een BigBand speelt, ook de Politie BigBand, is speciaal gearrangeerd.

Wat speelt de BigBand?
De Politie BigBand Oost-Nederland speelt natuurlijk klassiekers van Glenn Miller of van Count Basie. Die mogen niet ontbreken want daar wordt vaak om gevraagd. Verder speelt de bigband pop-stukken, ballads, of stevige rocknummers. En voor een dansje speelt de bigband bossa's of latin-stukken. Het blijft natuurlijk een BigBand maar er is veel mogelijk.

Waar ziet u de Big Band?
De BigBand heeft als doel om een bijdrage te leveren aan een goede relatie tussen de politie en de bevolking. Als representant van de Nederlandse Politie houdt de BigBand zich bezig met het muzikaal omlijsten van (inter)nationale evenementen, alsmede het muzikaal ondersteunen van ceremoniële en officiële gebeurtenissen.
U ziet ons dan ook bijvoorbeeld op Koningsdag, 4-en 5 mei festiviteiten of tijdens de acties van charitatieve instellingen en ondersteunen wandelaars muzikaal tijdens de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek. Er wordt ook regelmatig opgetreden in verzorgingshuizen.

De BigBand is ook een vaste waarde tijdens de Politiedag of bijvoorbeeld bij de opening van een politiebureau.
De BigBand verzorgt ook regelmatig optredens in Europa. Er vonden verschillende optredens plaats in Hongarije, Groot-Brittannië en Duitsland waaronder een optreden in Praag op diverse locaties in de stad tijdens een jaarlijks evenement waar verschillende Politieorkesten en - koren uit heel Europa aan deelnamen. In Duitsland werd aan het Unicef Musikfestival deelgenomen met meer dan 2000 muzikanten en zangers.

Wilt u weten waar u ons binnenkort kunt zien? Kijk bij onze optredens.