Politie BigBand Oost-Nederland
Politie BigBand Oost-Nederland

Nieuws


In het weekend van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december 2022 vond het Dickens in de Liemers festival
plaats in het Horsterpark in Duiven. Als bezoeker van dit gratis toegankelijke festival waande je je door de
gezellige kraampjes, muziek optredens en de vele activiteiten terug in de traditionele Dickens kerstsfeer.
Op zaterdag 10 december verzorgden wij van 20.00 tot 21. 00 uur de slotoptreden van die dag. Doordat de
temperatuur rond het vriespunt lag en het bovendien erg vochtig was werd de Dickens sfeer extra versterkt.
Het laat zich raden dat optreden in een weliswaar overdekt en summier verwarmd podium in de winter al een
uitdaging is maar dat genoemde omstandigheden zorgden voor extra hoofdbrekens m .b.t de stemming van
het instrumentarium . Desondanks kunnen we stellen dat we ons van onze beste kant hebben laten horen .
Hulde ook aan onze zangeres voor die avond, Caia Mangelsdorf, die ondanks de kou het publiek trakteerde
op een aantal mooie zangnummers.

Indien u ons jubileumconcert heeft bezocht heeft u ongetwijfeld meegekregen dat dit het laatste optreden was
voor onze vaste zangeres Joanne Belgrave. Joanne heeft nieuwe uitdagingen gevonden. Zo is zij op dit
moment o n tour met het Nederlands Politie Orkest. Vooraf was besloten om op een l ater tijdstip op passende
wijze afscheid te nemen van Joanne. Afgelopen woensdag heeft Joanne tijdens een repetitie voorlopig
voor het laatst gezongen met ons orkest en zong zij op indrukwekkende wijze het nummer “At Last”
als aller laatste nummer. Hierna werd zij door vicevoorzitter Bert Veldink bedankt voor bijna
15 jaar samenwerking met ons orkest. Als dank kreeg zij een mooie bos bloemen en een mooie herinnering
in de vorm van een fotolijst met foto’s van optredens waarin zij optrad als zangeres.
Joanne op haar beurt bedankte het orkest en bedankte ook onze dirigent Guus Tangelder voor zijn steun en
vertrouwen in haar ontwikkeling als zangeres. 

Op zondagmiddag 15 januari 2023 starten we het nieuwe jaar weer met een optreden van 15.00 tot 17.00 uur
in de kleine zaal van de Schouwburg Deventer.
Kaarten kunt u bestellen middels de website van de Schouwburg Deventer.
https://deventerschouwburg.nl/programma/politie-bigband

Tenslotte wensen het bestuur en leden van de Politie BigBand Oost-Nederland u prettige kerstdagen en een gezond en gelukkig 2023.
Verder hopen hopen wij wij u bij een van onze volgende optredens weer te mogen begroeten.

 

Op zaterdag 17 september 2022 trad de Politie BigBand Oost-Nederland op bij de Airborne-festiviteiten in Renkum aan de Telefoonweg.
Er was die dag niet direct het meest mooie weer voorspeld maar er waren ook geen weerswaarschuwingen afgegeven. Vol goede moed togen we naar Renkum en bouwden daar in de legertent onze installatie en instrumentarium op. Het was zeker winderig maar we konden onze eerste set goed voltooien. In de pauze begon de wind wat verder aan te trekken. Nadat de tweede set gestart was werden we geconfronteerd met plotseling opkomende harde windstoten. Daardoor raakte het zeil van de tent los van een van de palen. Deze paal kon ternauwernood afgeweerd kon worden door onze pianist. Daardoor ontstond er even een penibele situatie. Gelukkig kon door adequaat optreden van de organisatie en de leden van de BigBand voorkomen worden dat er verder schade is ontstaan. Helaas was verder optreden op dat moment niet meer verantwoord en keerden wij terug naar huis.
Jammer, maar hopelijk volgend jaar weer een volledig optreden.

Op zondagmiddag, 16 oktober j.l. was het dan zover en mochten wij u eindelijk na 2 jaar uitstel trakteren op een mooie muzikale middag ter gelegenheid van ons inmiddels 102 jarig jubileum. In een goed gevulde Stadhuishal konden de driehonderdvijftig aanwezigen luisteren naar een programma dat werd gevuld met een terugblik over de afgelopen jaren, waarin de als harmonie begonnen Arnhemse Politie Muziek Vereniging werd omgebouwd tot Bigband, daarna zijn vleugels uitspreidde over de nieuw gevormde politieregio Gelderland-Midden, om tenslotte onderdeel uit te maken van de Nationale Politie in de Eenheid Oost-Nederland. Samen met de solist Rob Sijben, zangeres Joanne Belgrave en de Bubbles and Boa’s werden vele bekende nummers uit ons repertoire ten gehore gebracht.

Het concert bestond uit een samenwerking met het Toon Hermans Huis in Arnhem waarbij een toepasselijk optreden van Frits Gieltjes plaatsvond die enkele liedjes van Toon Hermans ten gehore bracht met de ritmesectie van onze BigBand. De vrijwillige giften en de opbrengst van de drankverkoop werden door de Politie BigBand Oost-Nederland geschonken aan deze organisatie.  

Een van de prettige bijkomstigheden van een dergelijk concert is dat het tegelijk ook een reünie is van leden, oud leden en andere muzikanten. Al met al kijken we met veel voldoening terug op een mooi concert.

Ons eerstvolgende optreden staat gepland op zaterdagavond 10 december 2022 bij het Dickens Festival in Duiven waar we van 19.00 uur – 20.00 uur zullen optreden.

Jubileumconcert

 

Wij nodigen u uit voor een feestelijk concert in het kader van het inmiddels 102-jarig bestaan van de Politie BigBand Oost-Nederland op zondag 16 oktober in de Stadhuishal van de gemeente Arnhem.

Op 10 juni 2020 bestond de uit de Arnhemse Politie Muziek Verenging voortgekomen Politie BigBand al 100 jaar.
Corona zorgde ervoor dat het jubileumconcert eerder geen doorgang kon vinden.

De voorbereidingen voor het concert zijn al weer in volle gang en zijn muzikanten, gastmusici en de voorbereidingscommissie vol passie bezig toe te werken naar een geslaagd concert.

Het concert zal in het teken staan van samenwerking met en ondersteuning geven aan het Toon Hermans Huis Arnhem.
Het Toon Hermans Huis Arnhem, gevestigd Stadhoudersstraat 60 in Arnhem, vervult de behoefte aan een laagdrempelige, vrij toegankelijke ‘haven’ voor (ex-)kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden.  Een plek waar zij terecht kunnen met al hun emoties, zorgen en vragen.
Ondersteund door geschoolde vrijwilligers kunnen ze er zelf, in hun eigen tempo en op hun eigen manier, de draad van hun leven weer oppakken.

Het programma zal worden gevuld met een terugblik over de afgelopen jaren, waarin de als harmonie begonnen Arnhemse Politie Muziek Vereniging werd omgebouwd tot Bigband, daarna zijn vleugels uitspreidde over de nieuw gevormde politieregio Gelderland-Midden, om tenslotte onderdeel uit te maken van de Nationale Politie in de Eenheid Oost-Nederland.
De muziekvereniging is de afgelopen jaren meegegroeid ten aanzien van kwaliteit en de vorm van de muziek en wij zijn er daarom trots op u bij deze uit te nodigen om te komen genieten van een middag muzikaal kijk- en luisterplezier en samen met ons terug te blikken op inmiddels 102 jaar politiemuziek in Arnhem en omstreken.

We vragen u zich voor het concert aan te melden met hoeveel personen u wilt komen via jubileumconcert@politiebigband.nl  waarna u van ons een mail ontvangt als toegangsbewijs.

Jubileumconcert op zondag 16 oktober 2022

Aanvang: 14.30 uur – zaal open om 14.00 uur

Stadhuishal Arnhem, Koningstraat 38, 6811 DG  Arnhem.

 

Op zaterdagmiddag 30 april jl. speelden we vanaf 16.00 uur in het park aan de Mesdagweg te Wolfheze ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Oranjevereniging aldaar. In een feestelijke ingerichte tent speelden we twee sets van drie kwartier voor een enthousiast publiek!

Wolfheze

Op vrijdag 6 mei jl. vond in de Schouwburg Deventer de beëdiging van 140 nieuwe politiemensen plaats welke ceremonie wij muzikaal hebben ondersteund. Om 07.30 uur werd met de opbouw begonnen en om 09.15 uur zaten we klaar op het podium. In een ochtend- en middagsessie vonden de beëdigingen plaats door Jolanda Aalbers en Gert Veurink van de eenheidsleiding Oost-Nederland. Om 16.30 uur was het podium van de Schouwburg weer leeg en konden we moe maar voldaan naar huis. We kunnen stellen dat we met het optreden van onze BigBand een mooie bijdrage hebben geleverd aan het welslagen van deze bijeenkomst. Vanaf deze kant willen we ook graag een compliment maken aan Marieke van Reen, onze contactpersoon die dag. Top geregeld!

Op zaterdag 14 mei jl. vierde de Arnhemse Muziek Federatie, waarbij onze vereniging is aangesloten, haar 100 jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan traden20 aangesloten orkesten op zeven verschillende locaties in Arnhem op. U kunt zich wellicht voorstellen dat de organisatie hiervan een hele klus is geweest. Chapeau! De Politie BigBand Oost-Nederland speelde vanaf 15.00uurin Rozet aan de Kortestraat 16 in Arnhem. Ondanks het mooie weervonden trouwe fans de weg naar ons optreden en werden er ook mensen die voor het eerst ons optreden bezochten enthousiast van onze muziek. Ook dit was weer een mooie muzikale dag!

Rozet

                                             Foto: Daniëlle de Wit