Politie BigBand Oost-Nederland
Politie BigBand Oost-Nederland

Nieuws


Wij nodigen u uit voor een feestelijk concert in het kader van het inmiddels 102-jarig bestaan van de Politie BigBand Oost-Nederland op zondag 16 oktober in de Stadhuishal van de gemeente Arnhem.

Op 10 juni 2020 bestond de uit de Arnhemse Politie Muziek Verenging voortgekomen Politie BigBand al 100 jaar.
Corona zorgde ervoor dat het jubileumconcert eerder geen doorgang kon vinden.

De voorbereidingen voor het concert zijn al weer in volle gang en zijn muzikanten, gastmusici en de voorbereidingscommissie vol passie bezig toe te werken naar een geslaagd concert.

Het concert zal in het teken staan van samenwerking met en ondersteuning geven aan het Toon Hermans Huis Arnhem.
Het Toon Hermans Huis Arnhem, gevestigd Stadhoudersstraat 60 in Arnhem, vervult de behoefte aan een laagdrempelige, vrij toegankelijke ‘haven’ voor (ex-)kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden.  Een plek waar zij terecht kunnen met al hun emoties, zorgen en vragen.
Ondersteund door geschoolde vrijwilligers kunnen ze er zelf, in hun eigen tempo en op hun eigen manier, de draad van hun leven weer oppakken.

Het programma zal worden gevuld met een terugblik over de afgelopen jaren, waarin de als harmonie begonnen Arnhemse Politie Muziek Vereniging werd omgebouwd tot Bigband, daarna zijn vleugels uitspreidde over de nieuw gevormde politieregio Gelderland-Midden, om tenslotte onderdeel uit te maken van de Nationale Politie in de Eenheid Oost-Nederland.
De muziekvereniging is de afgelopen jaren meegegroeid ten aanzien van kwaliteit en de vorm van de muziek en wij zijn er daarom trots op u bij deze uit te nodigen om te komen genieten van een middag muzikaal kijk- en luisterplezier en samen met ons terug te blikken op inmiddels 102 jaar politiemuziek in Arnhem en omstreken.

We vragen u zich voor het concert aan te melden met hoeveel personen u wilt komen via jubileumconcert@politiebigband.nl  waarna u van ons een mail ontvangt als toegangsbewijs.

Jubileumconcert op zondag 16 oktober 2022

Aanvang: 14.30 uur – zaal open om 14.00 uur

Stadhuishal Arnhem, Koningstraat 38, 6811 DG  Arnhem.

 

Op zaterdagmiddag 30 april jl. speelden we vanaf 16.00 uur in het park aan de Mesdagweg te Wolfheze ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Oranjevereniging aldaar. In een feestelijke ingerichte tent speelden we twee sets van drie kwartier voor een enthousiast publiek!

Wolfheze

Op vrijdag 6 mei jl. vond in de Schouwburg Deventer de beëdiging van 140 nieuwe politiemensen plaats welke ceremonie wij muzikaal hebben ondersteund. Om 07.30 uur werd met de opbouw begonnen en om 09.15 uur zaten we klaar op het podium. In een ochtend- en middagsessie vonden de beëdigingen plaats door Jolanda Aalbers en Gert Veurink van de eenheidsleiding Oost-Nederland. Om 16.30 uur was het podium van de Schouwburg weer leeg en konden we moe maar voldaan naar huis. We kunnen stellen dat we met het optreden van onze BigBand een mooie bijdrage hebben geleverd aan het welslagen van deze bijeenkomst. Vanaf deze kant willen we ook graag een compliment maken aan Marieke van Reen, onze contactpersoon die dag. Top geregeld!

Op zaterdag 14 mei jl. vierde de Arnhemse Muziek Federatie, waarbij onze vereniging is aangesloten, haar 100 jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan traden20 aangesloten orkesten op zeven verschillende locaties in Arnhem op. U kunt zich wellicht voorstellen dat de organisatie hiervan een hele klus is geweest. Chapeau! De Politie BigBand Oost-Nederland speelde vanaf 15.00uurin Rozet aan de Kortestraat 16 in Arnhem. Ondanks het mooie weervonden trouwe fans de weg naar ons optreden en werden er ook mensen die voor het eerst ons optreden bezochten enthousiast van onze muziek. Ook dit was weer een mooie muzikale dag!

Rozet

                                             Foto: Daniëlle de Wit